Водени сме от желанието да поставим фокусът върху проблема  -

...
Водени сме от желанието да поставим фокусът върху проблема  -
Коментари Харесай

Проф. Арман Постаджиян: Не повече от половината хипертоници достигат до добър контрол на кръвното



„ Водени сме от желанието да сложим фокусът върху проблема  - нараснало кръвно изтъкване “, сподели пред БНР проф. доктор Арман Постаджиян, ръководител на Българската лига по хипертония , шеф на отделението по Кардилогия в МБАЛ " Света Анна " за онлайн здравната самодейност, наречена Харта за надзор на артериалното налягане в България.
„ А съответната причина, че при не повече от половината хипертоници доближават до добър надзор на стойностите. Убедени сме, че можем дружно, разнообразни медицински специалности, пациенти, професионални общности да работим по този начин, че да подобрим този надзор.

А хипертонията стои в основата на всички следващи сърдечно-съдови произшествия .Това са мозъчният инсулт, значително случаите на миокарден инфаркт, предсърдното мъждене и аритмиите и сърдечната непълнота са свързани с неприятен надзор на артериалното налягане.
Интересни са и други данни , които уголемяват познанието ни - през днешния ден приказваме към този момент, че една неконтролирана хипертония в междинна възраст е предиктор на деменция в по-късните стадии на човешкия живот. Затова би трябвало в точния момент да се подхващат ограничения. Случаите на бъбречно увреждане също са в директна връзка с нарасналите стойности на кръвното налягане ", разясни още в " Хоризонт до обед " проф. доктор Арман Постаджиян.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР